Ondersteuning

Ondersteuning voor groene projecten in Enschede

In Enschede zijn verschillende plekken waar je voor ondersteuning terecht kunt voor jouw (groene) initiatief, op diverse thema’s.

Informatie over budgetten voor groene initiatieven

Heb jij voor een nieuw initiatief of een nieuw project budget nodig? Groene Loper Enschede heeft een eigen activiteitenbudget beschikbaar gesteld om nieuwe activiteiten van groene initiatieven te ondersteunen. Lees er meer over op onze informatiepagina. Ook vind je hier een overzicht met allerlei subsidies waar groene initiatieven aanspraak op kunnen maken. De sluitingsdatum van de tweede ronde is verlengd naar 19 september 2016. Heb je vragen over het aanvragen van ons activiteitenbudget of een andere subsidie, neem dan contact op met kernteamlid Tim Hirschler via 06 1874 0797 of info@groeneloperenschede.nl.

Ondersteuning bij vrijwilligers

Werk je als initiatief met vrijwilligers, of wil je dit gaan doen? Dan is M-Pact een partij die ondersteuning kan bieden aan jouw initiatief. M-Pact is een samenwerking tussen het voormalige Vrijwilligers 053 en de Volksuniversiteit Enschede. Je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor praktische informatie over werven & behouden van vrijwilligers, er is een vacturebank, voor vragen over vrijwilligersvergoedingen & VOG en nog veel meer. Je kunt contact opnemen

Natuur en Milieu Overijssel bracht een brochure uit over werken met vrijwilligers. Lees meer over de zes stappen van het binden & behouden van vrijwilligers: >>Download<<

Samenwerken met vluchtelingen

Heb je ideeën of een project waar je graag vluchtelingen bij wilt betrekken? Vluchtelingen mogen ook vrijwilligerswerk doen. Ook hiervoor kun je M-pact benaderen, zij bemiddelen als organisatie in het plaatsen van de nieuw gearriveerde vluchtelingen bij projecten. Lees meer & neem contact met hen op via hun website.

 

Enschede

Kernteam Groene Loper Enschede
Marianne Schouten
Loet van der Heijden
Angelien Hoppen
info@groeneloperenschede.nl