Ondersteuning

Ondersteuning voor groene projecten in Enschede

In Enschede zijn verschillende plekken waar je voor ondersteuning terecht kunt voor jouw (groene) initiatief, op diverse thema’s.

Informatie over budgetten voor groene initiatieven

Heb jij voor een nieuw initiatief of een nieuw project budget nodig? Groene Loper Enschede heeft een subsidiewijzer samengesteld, speciaal voor groene initiatieven. Lees er meer over op onze informatiepagina. Heb je vragen over subsidiemogelijkheden voor je groene initiatief, neem dan contact met ons op via info@groeneloperenschede.nl.

Ondersteuning bij vrijwilligers

Werk je als initiatief met vrijwilligers, of wil je dit gaan doen? Dan is M-Pact een partij die ondersteuning kan bieden aan jouw initiatief. M-Pact is een samenwerking tussen het voormalige Vrijwilligers 053 en de Volksuniversiteit Enschede. M-Pact beheert een (vrijwilligers)vacaturebank. Ook kun je bij hen terecht voor praktische informatie over o.a werven & behouden van vrijwilligers, de vrijwilligersvergoedingen,  VOG en nog veel meer.

Natuur en Milieu Overijssel bracht een brochure uit over werken met vrijwilligers. Lees meer over de zes stappen van het binden & behouden van vrijwilligers: >>Download<<

Samenwerken met vluchtelingen

Heb je ideeën of een project waar je graag vluchtelingen bij wilt betrekken? Vluchtelingen mogen ook vrijwilligerswerk doen. Ook hiervoor kun je M-pact benaderen, zij bemiddelen als organisatie in het plaatsen van de nieuw gearriveerde vluchtelingen bij projecten. Lees meer & neem contact met hen op via hun website.

 

Enschede

Kernteam Groene Loper Enschede
Marianne Schouten
Loet van der Heijden
Angelien Hoppen
info@groeneloperenschede.nl